Здравейте колеги, най-после обслужих алфата, обаче възникна един проблем - резбата на позициите за зацепване е заминала - петите се стягат, но не достатъчно - хващат няколко оборота. Какви са вариантите - Един размер по-големи болтове и нарязване на резба за новите болтове? Заливане с течен метал? Втулка с резба?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Прецакана резба на пети за вал
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеМного просто колега има ремонтни комплекти със прословутата пружина,тс ползваш си същия болт само че с нова резба!Във пъти е по здраво от алуминия-питай някой стругар те работят с такива комплекти!155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Предполагам пишете за това: http://www.youtube.com/watch?v=qFSyf...eature=related Не знам как ще стане на монтирана глава. После водещата втулка за петата май няма начин да се монтира.
Comment
-
Така става когато някой се опита да не се прекара и си купи пети и почне да си прави колата. Защо стягате петите толкова? Има си динамометрични ключове и се стяга колкото е нужно.
Сега. Аз съм развивал такива болтове стягани и са ми излизали с резбите. Има по-дълги болтове за там и става перфектно. Другия вариант е с ремонтни комплекти (въпросните пружинки). Аз ги правя без да махам главата. Не знам защо решихте, че трябва да се махаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment